ja5

BAVILA SE MAGIJOM: Juče sahranjena, danas su zatekli “otvoren/raskopan” grob. Pogledajte detalje!

BAVILA SE MAGIJOM: Juče sahranjena, danas su zatekli “otvoren/raskopan” grob. Pogledajte detalje!

dmah smo videli da je grob raskopan, kovčeg polomljen, ćebe kojim smo je pokrili rascepano na pola, a 800 dinara ukradneo kaže sin pokojnice koja je navodno bajala deci protiv uroka

Grob juče sahranjene Stojanke Veličković (90) iz Todorovca kod Leskovca u toku noći je raskopan i oskrnavljen, a iz kovčega je nestalo 800 dinara koje je pored pokojnice ostavila porodica.

Užasnu sliku zatekli su sin i unuka pokojnice na prvom jutrenju.

Odmah smo videli da je grob raskopan, kovčeg polomljen, ćebe kojim smo je pokrili rascepano na pola… Kada sam pogledao mesto gde smo ostavili novac, njega nije bilo – kaže Slobodan Veličković, sin pokojne Stojanke.
Prema njegovim rečima, pred sahranu, u kovčeg je Stojanki ostavljena po jedna novčanica od 500, 200 i 100 dinara.

Na licu mesta uviđaj je izvršila kriminalistička policija iz Leskovca, a na groblju  su počeli da se skupljaju i meštani ovog sela. Svi su u čudu i kažu da se nikada nešto slično nije desilo u njihovom kraju.

Ovo je grehota! Svima je činila dobro, pomagala deci u selu i ovako neko da joj vrati. Nije se pošteno ni ohladila, a nisu je pustili da počiva u miru – kaže Stojankina unuka Slađana Trajković. Porodica sumnja da je do skrnavljenja groba došlo i zbog osvete. Pokojna starica se bavila belom magijom i bajala je deci protiv uroka u selu.

 

(Cik.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: