mali-622x330.jpg

Majka je htela da je proda kao zamorče u nauci. Dve godine kasnije, ostaćete bez reči kad vidite!

Život nije fer, kažu! U slučaju male Nike, to je i te kako tačno…

Nika je rođena na Haitiju i njena majka bila je prostitutka. Da stvari budu još gore, Nika je rođena sa poremećajem mozga zvanimhydrocephalus, opasnim po život.

U njenom mozgu nakupila se velika količina tečnosti, koja je pretila da Nika umre već u prvim danima života. Čak 99% beba sa ovim poremećajem prerano završi svoj život.

shareablySara Konk je pošla na volontersku misiju na Haiti. Tamo je čula za Niku i njenu tužnu životnu priču i odmah odlučila da joj pomogne!

Znala je da joj njena majka ne može obezbediti adekvatnu medicinsku negu. Iako joj je obezbeđeno besplatno lečenje, neodgovorna majka je nije dovela ni na jednu terapiju.

U međuvremenu, Sara je morala da se vrati kući, u SAD, ali je čvrsto obećala sebi da će pomoći maloj Niki!

shareablyNakon što je diplomirala, Sara je održala svoje obećanje! Odmah je otišla na Haiti kako bi pomogla bebi. Međutim, kako ona nije bila njen zakonski staratelj, bila je neophodna saglasnost Nikine biološke majke.

shareablyKada je lečenje otpočelo, lekari su naišli na još jedan problem. Niak je patila i od poremećaja hydranencephaly, što je značilo da veliki deo njenog mozga nedostaje a, umesto njega, u njenoj glavi nalazi se velika količina likvora, kičmeno-moždane tečnosti.

Ovo se dešava kada majke pokušavaju nasilno da prekinu trudnoću, što je ovde i utvrđeno. Nikina majka pila je razne vrste otrovnih supstanci kako bi pobacila. Čak je želela i da proda bebu, kako bi se na njoj sprovodili naučni eksperimenti!

shareablySara je odmah shvatila da njena majka nikada neće moći da joj pruži adekvatnu negu i odlučila da uzme stvari u svoje ruke.

Nikino zdravstveno stanje drastično se poboljšalo! Međutim, ona je i dalje bila pod starateljstvom biološke majke.

Jednog dana, Sara je otišla do njihove kuće i zatekla malu Niku samu, na podu, okruženu đubretom. Nije više mogla da izdrži, već je smesta otišla u lokalnu službu za socijalni rad i podnela zahtev za Nikino usvajanje. Zahtev je bio jednoglasno prihvaćen!

shareablyNakon nekoliko meseci nege, Nika je dostigla normalnu telesnu težinu i bila je pod konstantnom negom medicinskog osoblja.

Suvišna tečnost izdrenirana joj je iz mozga, a ugrađeni su i implanti, koji će sprečiti dalje anomalije.

Pred Nikom je sada novi život…

shareablySaru kao da je Bog poslao…

shareablyŠto je najbitnije, ona danas ima majku kojoj je stalo do nje i koja je ni po koju cenu neće ostaviti!

shareably

Neka sreća prati ova dva plemenita ljudska bića…

 

Likemag.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: